Friday, September 18, 2009

Jemput Datang

Mari datang beraya ke rumah ku...
raya ke 2 ni..jgn x datang..
kami buat open house...
ni map die...

Tuesday, July 7, 2009

Toyama Taikai

Salam kepada mmber2 sume...

Baru2 nie aku gie taikai bola kt Toyama. (taikai = tournament). Mkn mse 2 jam gak la nk smpy kt sne dr Nagaoka tmpt aku stdy nih. Aku gie sbb saje2 je nk tgk tmpt2 kt jepon nih. kalo x xde mkne la plak ak dok kt cni.

Jaoh perjalanan nk g sne, 2 jam..ktorg btolak dlm kol 630 pagi, nk smpy sne kol 830 la konon nya..skali tlmbt daa...game ktorg skip dlu..

Aku g sne naek keta mmber aku ni..nme die arip..baru lagi die beli keta ni. Altezza, 2 nme keta die nih..


Dalam perjalanan tu macam2 la ak dpt tgk n blaja..haha..1st skali pasal speed trap...diorg tulis besor2 kt signboard kalo ad kamera tgkp halaju keta..so kalo korg btol2 tgk n ikot signboard 2, dkt2 kawasan 2 je la ko slow..dh lepas, ko tibai la bawak 180 km/h pon..selamat insyaAllah..

Dalam keta mcm2 la cte kluar, borak2 smpy mmber sebelah aku, hermy nme die, ttido..hahha..meh ak upload sket gmbr die tido..:-p


smpy kt Toyama...ktorg pon maen la bola...:-)
x mng pon jnji puas..haha..

tggu next tournament thn dpn, insyaAllah ak maen...n mse 2 ak nk mng..hahahahaha...

k 2 je la ak merepek..ak pon xtau nk merepek pe lg..

Saturday, June 27, 2009

Kuiz di Facebook dan kenangan ku...

Hari ni aku menghabiskan masa lapangku di hadapan laptop...

Report-Report- n kadang2 aku pon maen la kuiz2 kt facebook 2...

Hari ni ade satu kuiz aku jawab, tajuk die - adakah mrsm serting di hati anda...
*utk pengetahuan aku dulu belajar kat mrsm serting dari form 1 ke form 3 sbelum bpindah ke jasin hingga spm..

ape yang aku sedih ny, hari sebelum aku berpindah ke Jasin...

Abah : Abah ada mesyuarat hari masa hari pendaftaran nanti, abah hntar awal sehari bolehkan?
Aku : Boleh je bah, nanti tanya kat ustaz Jantan, die bagi kot...

Abah pon hantar aku ke serting awal sehari sebelum pendaftaran...pejalanan melingkau2 mengambil mase 3 jam memang cukup memeritkan...sampai je, aku g jumpe warden.

Warden : haa zaim, awal balik...
Aku : Abah saya ade keje esok ustaz, buleh x saya tumpang kt bilik sape2 malam ni utk daftar esok?
Warden : buleh je...awak cari la bilik mane2 kosong...duduk dlu utk malam nih...

Abah pon dgn hati yang lapang meninggalkan aku di mrsm serting kerana mnyangkakan settle dh semua....

keesokan pagi ketika solat subuh,

Ustaz yg aku gelarkan kt sni "Ustaz J", bertanya kt aku...

Ustaz J: eh, zaim...saya rase kamu xleh duduk cni dah....saya bukan halau, tapi nama awak ada kt jasin skang...
*untuk pengetahuan lagi, aku xdpt ape2 info pon pasal 2 sebelum ni...kawan2 ad gak yg dapat phone call....tp aku xde...

Aku keseorangan pagi 2...jam 730 pagi, aku turun ke dewan, nk daftar...

Jumpe lagi ustaz J....aku wt x kisah, aku nk gak try daftar, kalo x mcm mne aku nk ke jasin...dh la aku sorang2 ni...jasin pon aku xtau cmne nk g...

akak pejabat : sori la dik, nama adik xde kt dalam list ni...adik kne cek balik btol ke adik dpt kt cni...

aku ngn selamba bagi surat yg mengatakan aku kne daftar kt MRSM SERTING...besar tercatat dalam surat 2....

akak pejabat : xbuleh ni dik, akak xjmpe nama adik, adik jumpe pengetua...

aku sedih...dihalau dan dibuang.....

nk diringkaskan cerita (sebab aku penat menaip dh ni...taip report lagi..hehehehe)

ada lagi mangsa sebijik macam aku...Asyraf Jaafar...ape yg berbeza, die bersama ibu bapa die...
die pon bawak aku naek unser die sama2 ke Jasin... Alhamdulillah sampai aku ke jasin...

Dari situ bermula la hidup aku kt MRSM JASIN selepas dibuang dari Serting...hehuuu....

*maybe ade bnde or kata2 yg aku tersilap sbb bnd dh lame berlalu...utk itu aku mintak maaf kalo ad yg terlebih2..:-)...tp cite die mmg macam ni..even dh lame, ttp xkn ku lupe..huuuu...

Cemas2...iphone 3g ku hampir menjadi batu...


Hari ni kononnya aku nk upgrade iphone firmware aku...yela dgr function 3.0 lg mantap n leh copy paste la ape la, aku pon nk la gak update.

So sbb aku ni dh biase ngn jailbreak nih, lepas ak update kne r aku jailbreak balik utk gne software2 pirate...hehehe...

Ntah kenapa hari ni, aku silap tekan butang home n butang power...Apa jadi kt iphone aku??

GELAP-HITAM-X BERNAFAS....

CUAK-TAKOT-BENGANG....itu perasaan aku...

Aduss, bayar pon x habis lagi dh rosak....huuuu....sdey2...

nasib baek la selepas 5 minit kemudian muncul kembali gmbr apple...

kalo x, iphone aku jadi sebiji batu yg boleh aku baling kt anjing jiran aku yg besar macam serigala...

so, aktiviti aku untuk jailbreak iphone 3g OS 3.0 aku terbantut hari ni...

sambung la minggu depan ke...

for this week, aku nk jadi "LEGAL iPhone User"

hehehehe...

Monday, June 22, 2009

Rakan2 ku di sini...



Aku kt cni bukan berseorangan...sume org nk berteman dan aku, dgn teman teristimewa dan juge teman2 seperjuangan aku...

Aku sangat hargai mereka semua...membantu aku pabila susah dan banyak memberi tunjuk ajar kepada aku utk tros berjaya...

Aku ingin menjadi seperti mereka, membantu insan lemah seperti diriku ini...

Aku bersyukur pada mu Tuhan kerana mengurniakan aku sahabat2 sebaik mereka...

Alhamdulillah...

Monday, June 8, 2009

Aku kembali lagi....


Sudah begitu lama tidak aku jengah blog ni...berhabuk dah dashboard aku menunggu tuannya kembali menggilapkannya...untuk pengetahuan semua, aku kini sudah berada di Jepun. Impian ku ke Jepun sudah tercapai dan kini tiba masa untukku menjalankan tugas dan tanggungjawab aku ke atas agama, bangsa, negara, dan ibu bapa aku.. Suasana di Jepun dan Malaysia sungguh jauh berbeza...Ini membuatkan aku terasa ingin cepat pulang ke Malaysia dan menceritakan pengalaman2 ku kepada adik2, teman2, dan semua kenalan aku tentang perkara positif yang semestinya di semai di dalam hati setiap orang..

Nanti aku akan lebih menceritakan tentang perkara2 tersebut...Semoga Allah mengizinkan dan memberikan kekuatan kepada aku untuk berkongsi kepada kamu semua...

Sekian, Salam Sejahtera..

Monday, July 7, 2008

Sadis dan sedih melihatkan mereka...

Aku melihat bermula nya 1 Julai ini berbagai isu yang menarik menjadi paparan media massa. Aku melihat mereka semua semakin tamak dan haloba....

Jika dahulu, sedangkan sejahil mana pun manusia itu, mereka tetap menghormati bulan-bulan yang dilarang pada mereka untuk berperang...

Kini sudah 7 Julai, bersamaan 4 Rejab, tapi masih kelihatan mereka itu berperang sesama sendiri, menuduh sesama sendiri, fitnah melata, dan ada yang tergamak untuk ugut mengugut antara nyawa mereka...

Sedangkan mereka sedar bulan Rejab ini adalah bulan Allah...Bulan yang penuh keberkatan di dalamnya...bulan-bulan persediaan untuk menyambut ketibaan Ramadhan yang penuh barakah...Namun mereka, tetap mengabaikan nya...hilang terus seri bulan Rejab itu...Hilang terus sinar bulan di mana Rasulullah di Israk Mikraj...hilang terus semangat mereka2 itu untuk memperkukuhkan ibadah...apa yang mereka tumpukan hanyalah kuasa dan kepentingan2 diri mereka...

Ya Allah, semoga bulan Rejab-Mu pada tahun ini membawa perubahan kepada ku...Semoga aku mampu untuk membawa mereka semua bersama2 dgn ku menikmati rahmat pemberian dari Mu...agar mereka sedar, dan kembali ke jalan Mu Ya Allah...